čtvrtek 20. října 2016

Vše co potřebujete vědět o KitchenAid

Seznam produktů KitchenAid je opravdu rozsáhlý a vyznat se v něm není zrovna jednoduché, natož se správně rozhodnout mezí více podobnými přistroji. Vybrat si ten správný je tedy velice důležité a proto je zde několik rad a porovnání, které Vám snad rozhodování ulehčí a posvítí na rozdíly mezi přístroji.


ARTISAN vs. P2, základní rozdíly

Nejčastěji se setkáte se dvěma řadami kuchyňských přístrojů KitchenAid, tedy s řadou Artisan a řadou P2.
Artisan: je prémiová řada KitchenAid. Jedná se o nejvyšší dostupnou řadu v Evropě a vyniká jak jedinečným designem, tak nadstandardními funkcemi přístroje, a v neposlední řadě také prémiovým materiálem, ze kterého je daný výrobek vyroben. Přístroje z řady Artisan jsou tak robustnější, těžší a dostupné ve více barevných variantách, včetně speciálních metalických či perleťových odstínů, které jsou pro tuto prémiovou řadu typické.
P2: je označení pro standardní řadu KitchenAid. V žádném případě se nejedná o tzv.“dvojkové zboží“! KitchenAid dvojkové zboží nevyrábí   Řada P2 je cenově dostupnější řada KitchenAid. Ve většině případech se výkonem nijak neliší od řady Artisan. Rozdíl bývá až v počtu funkcí (řada P2 nedisponuje některými z nadstandardních funkcí, kterými se pyšní produkty řady Artisan), v použitém materiálu (lehčí a méně náročnější slitiny kovů – přístroje P2 tedy nejsou tak těžké a robustní jako u řady Artisan) či především v barevné škále přístrojů. Barevných variant je u řady P2 k dispozici v průměru 4 – 5. Řada P2 nedisponuje metalickými či perleťovými odstíny!

Nadstandardní fukce? Artisan myslí za Vás

Například porovnáte-li toustovač řady Artisan a toustovač řady P2: Toustovač Artisan se sám zapne, jakmile zaznamená, že jste vložili pečivo. Po dokončení zvoleného způsobu nahřívání Vám pečivo vyjede nahoru, a pokud si jej nevyzvednete do pár sekund, zajede zpět a bude jej nahřívat, dokud si pro pečivo nepřijdete. Pokud na toustovač úplně zapomenete, po určité době se sám vypne. Stručně řečeno: toustovač Artisan myslí za Vás.
U toustovače P2 vše děláte manuálně.

Není robot jako robot


Z přehledu je jasně patrné, že pro domácí použití je určena pouze řada Artisan. Na přístroje je totiž záruka 5 let.
Do provozu je určen model Heavy Duty, který se výkonem od Artisanu téměř neliší. Záruka na tyto přístroje je pouhý rok!
Model Professional je určen do provozu, kde jsou vyžadovány bezpečnostní prvky jako bezpečnostní rychlovypínač či ochranná klec.
Přídavné příslušenství je použitelné u všech typů kuchyňských robotů KitchenAid (u modelu Professional je při použití některých typů příslušenství nutné demontovat ochrannou klec).

MIXÉRY


FOOD PROCESSORY


ODŠŤAVŇOVAČE



  
Nezapomeňte že dále také prodáváme cenově dostupný sortiment z oblasti úklidu, mytí a hygieny do restaurací, hotelů, obchodů a výrobních podniků.
Máte-li zájem o technologii do gastro provozu, neváhejte nás kontaktovat s konkrétní poptávkou, rádi vám vypracujeme cenovou nabídku dle vašich potřeb.

sledujte nás také na facebooku: https://www.facebook.com/gastrovybaveni.cz/

1 komentář:

  1. Tak toto gastro vybavení bych si určitě jako žena v domácnosti nechala líbit :-) Já mám teď také takové profi vybavení, ale není to úplně ten strop, který bych si pro svou práci doma úplně představovala. No, tak snad někdy...

    OdpovědětVymazat